Dresuarlarla Evinizde Farklı Köşeler Oluşturun

by Unknown, 23:54, No comment
 
Öncelikle dresuarın ne olduğunu bilenlerin affına sığınarak başlayalım ve onun ne olduğunu anlamaya çalışalım. Eski dönemlerde çok sık kullanılan ve günümüzde daha değişik amaçlarla tekrar trend olmuş, fakat uzun dönemdir kullanımını büyük ölçüde yitirmiş oldukları için hala birçok kişinin anlamını bilemeyebileceği bir eşya dresuar.
dresuar
Gerçi bu noktaya kadar paylaştığım iki resimle, herhalde bilmeyenler de dresuarın ne olduğu hakkında aşağı yukarı bir fikir sahibi olmuşlardır. Gene de açıklamak gerekirse dresuar; konsola benzeyen, uzun ayaklı, dar bir yüzeye sahip, ciddi bir çalışma yüzeyi için küçük ama süslemek için fantastik bir nokta olacak kadar büyük dekoratif bir mobilyadır. Konsola benzeyen derken; konsolu çekmeceli bir dolap, dresuarı ise genellikle çekmeceli olsa da çekmecesiz olanları da mevcut yüksekçe bir masa veya sehpa olarak tanımlayabiliriz.
cekmeceli dresuar
Geçmişte salon takımlarının ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilen dresuarların üzerine yemek takımları, çekmecelerine de sofra takımları konulurmuş. Ancak günümüzde hemen hemen tüm diğer mobilyalar gibi dresuarlar da yenilenmiş, daha işlevsel ve çağdaş tasarımlarıyla evimizde farklı köşeler yaratabileceğimiz bir mobilya haline gelmişlerdir.
dresuar dekorasyon
Dresuarlar tek başına kullanıldıklarında bir şey ifade etmeyeceklerinden; evimizde herhangi bir alana stil ekleyebileceğimiz ve kişilik katabileceğimiz nadir mobilyalar arasında en mükemmel olanıdır. Bu sebeple dresuarlarla birlikte kullandığımız aksesuarların da büyük önemi vardır. Aynalar, abajurlar, mumlar, vazolar, ve resimler dresuarlarla birlikte kullanabileceğimiz başlıca dekoratif objelerdir.
lake dresuar
Yaygın olarak klasik ve eskitme modelleri kullanılır. Fakat bu sizi korkutmasın. Çünkü dresuarlar herhangi bir mobilya takımının parçası olmadıklarından en modern ev dekorasyonlarında bile oldukça şık ve etkileyici bir görünüm sağlarlar.
dresuar antre dekorasyonu
Kullanım alanlarına gelecek olursak; misafirlerimizi ve bizi karşılayan antrelerde giriş kapısı karşısında veya yakın bir noktasında üzerinde birkaç dekoratif aksesuarla birlikte kullanacağımız dresuarlar ilk izlenimin çok önemli olduğu evimizin girişinde, ev dekorasyonumuzla ilgili çok olumlu bir hava yaratır. Aynı zamanda eve girdiğimizde ilk soluklanacağımız antrelerimizde bulunan dresuar, bize üzerine çantalarımızı, telefonlarımızı, anahtarlarımızı ve benzeri eşyalarımızı bırakabileceğimiz bir alan oluşturarak büyük kolaylık sağlar.
dresuar salon dekorasyonu
Dresuraları antrelerimizden sonra sık olarak kullanabileceğimiz diğer bir alan salonlarımızdır. Gene üzerine koyacağımız dekoratif aksesuarlarla birlikte salon dekorasyonlarımızı mükemmel bir görünüme kavuşturabiliriz.
eskitme dresuar
Ayrıca her iki yanına berjer veya sandalye yerleştirerek salonumuzda oturma grubumuzdan ayrı bir noktada, bir sohbet köşesi oluşturabilir ve evimize değişik bir hava katarak samimi, sıcak bir ortam yaratabiliriz.
klasik dresuar
Gene salonumuzda veya antremizin genişliğine bağlı olarak müsait herhangi bir noktasında dresuarımızın yanına koyacağımız berjerle bir okuma köşesi oluşturabilir, evimize tarz katabiliriz.
oymalı dresuar
Hatta dresurımızı, altına bir tabure koyarak dizüstü bilgisayarımızı kullanabileceğimiz ve küçük işlerimizi halledebileceğimiz bir çalışma masası olarak bile kullanabiliriz.
dresuar banyo dekorasyonu
Dresuarları antre ve salonlarımızın dışında banyoda bir ayna ile kombinleyip, lavabomuzu da üzerine yerleştirerek kullanabileceğimiz gibi lavabomuzdan ayrı bir noktada çekmeceli ve raflı bir banyo dolabı olarak ta kullanabiliriz. Böylece banyomuzu modern şehir hayatının birbiriyle aynı banyolarından çok farklı kılabiliriz.
dresuar yatak odası dekorasyonu
Son olarak çekmeceli modelleri gene şık bir ayna ile kombinlenerek yatak odalarında makyaj masaları olarak ta kullanabilirler. Çekmecelerine makyaj malzemelerini, takılarımızı koyabilir, üzerine bir kaç küçük aksesuar yerleştirerek hareket katabiliriz. Tabi ona uygun bir puf veya tabure eklemeyi de unutmamalıyız.
Siz de evinizde farklı köşeler yaratmaya karar verdiyseniz, yukarıdaki resme tıklayarak evdeki mutluluk köşeniz evdebir.com sitesinde satılan birbirinden şık ve farklı dresuar modellerine göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Kesinlikle ilginizi çekecek bir model bulacaksınız.
Dresuarlarla Evinizde Farklı Köşeler Oluşturun
Dresuarlarla Evinizde Farklı Köşeler Oluşturun - written by Unknown , published at 23:54, categorized as antre dekorasyonu , banyo dekorasyonu , diğer odalar , dresuar nedir , dresuar nerede kullanılır , dresuar nereye konur , salon dekorasyonu , yatak odası dekorasyonu . And have 0 yorum
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID

Labels

About Template

Theme designed by Damzaky - Published by Proyek-Template
Powered by Blogger